Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η αριστερά για την κλιματική αλλαγή - τρεις εκδηλώσεις 17/12 Πέμτπη (2), 18/12 Παρασκευή



Είναι γεγονός ότι η συγκέντρωση για την κλιματική αλλαγή που έγινε το Σάββατο στις 12/12/09 στο Σύνταγμα δεν ήταν ικανοποιητική. Υποδεέστερη από το 2007, 2008 ενώ υπήρχαν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, σύνοδος του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη και πολλά δημοσιεύματα για την κλιματική αλλαγή, να πάει καλύτερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε μια αξιόλογη ημερίδα με την ευρωομάδα του κοινοβουλίου λίγο πριν την έναρξη της συνόδου του ΟΗΕ, οι ΜΚΟ WWF/ Green Peace εργάστηκαν από κοινού και συστηματικά ανέπτυξαν δράσεις (και στο διαδίκτυο), η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επίσης αν και οι τρεις τους δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστή παρέμβαση έκαναν οι Οικολόγοι - Πράσινοι στο Σύνταγμα την ίδια μέρα και ώρα.
Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ή ημερίδες της οργάνωσης ΚΟΚΚΙΝΟ, η διεθνής συνάντηση με θέμα "Κλιματική αλλαγή - Περιβάλλον και Μετανάστες" που διοργάνωσαν Το Ελληνικό Δίκτυο Friends of Nature και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου, οι "πολίτες του ΧΟλαργού", και ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου (τριήμερες εκδηλώσεις), το περιοδικό ΑΡΔΗΝ (κατά τη διάρκεια της συνόδου) κ.ά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν φιλοδοξούμε να παίξουμε το ρόλο του ληξίαρχου καταγραφής των εκδηλώσεων για τη κλιματική αλλαγή. Ίσως να έγιναν και άλλες που δεν τις γνωρίζουμε.

----
Κατά τη διάρκεια της συνόδου προγραμματίζονται τρεις εκδηλώσεις (προβολές, ομιλίες) από οργανώσεις της αριστεράς, ενώ αναμένεται να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα αμέσως μετά το πέρας της συνόδου του ΟΗΕ.
Τις τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνουν:
1. Οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ.
2. ΠΚ Συνασπισμού και Νεολαίας ΣΥΝ Πετραλώνων και Θησείου.
3. ΟΚΔΕ-Σπάρτακος

Είναι θετικό ότι δυνάμεις της αριστεράς βάζουν στην ατζέντα τους την Οικολογία, αρκεί να μη γίνεται ευκαιριακά και για επικοινωνιακούς λόγους.
Αν θέλετε κλικάρετε ΕΔΩ για να δείτε τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Οικολογικής Αριστεράς (Ε.Ο.Ρ.Α.) για τη σύζευξη της αριστεράς με την Οικολογία και την κλιματική αλλαγή.

1 σχόλιο: