Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τι να κάνουμε; - 'Οχι του Λένιν αλλά του Ντανί Κον - Μπεντίτ


[Thinking]
Αναρτούμε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την αριστερά και την Οικολογία, χωρίς απαραίτητα να τα υιοθετούμε.
Οι αναρτήσεις έχουν κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα σ΄ αυτήν την πρώτη φάση, χωρίς να αποκλείουμε στο μέλλον να κάνουμε και παρεμβάσεις.
"ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕ τον τίτλο απ' το γνωστό (εις ημάς) βιβλίο του Βλαδίμηρου Λένιν ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων, ο πάντα προκλητικός Ντανί Κον - Μπεντίτ και τον χρησιμοποιεί σαν τίτλο και στο δικό του βιβλίο για την οικονομική κρίση, που κυκλοφορεί οσονούπω απ' τις εκδόσεις «ΚΕΔΡΟΣ» (σε μετάφραση της φίλης μου Μελίττας Γκουρτσογιάννη, που 'ναι και υποψήφια στην Α' Αθήνας με τους Οικολόγους Πράσινους)."
Κλικάρετε ΕΔΩ για να διαβάσετε τη συνέχεια του "ράδιο Ε" του Ανδρέα Ρουμελιώτη.
Tον τίτλο "Τι να κάνουμε" δεν τον απαλλοτρίωσε μόνο ο Ντανί Κον - Μπεντιτ. Τον έχουν "απαλλοτριώσει" πολλές συλλογικότητες, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ όπως και το θρυλικό του Γληνού "Τι είναι και τι θέλει.... (το ΕΑΜ)".
Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κάποιος για τον Λένιν και τους παλιούς αριστερούς διανοούμενους, ότι ήταν εφευρετικοί και μπορούσαν (ή το έψαχναν πολύ) με πέντε έξι λέξεις να περιγράψουν μια πολιτική πρόταση ή μια κατάσταση που να έμενε στη μνήμη.
Οι τρόποι επικοινωνίας και επηρεασμού της κοινωνίας ήταν πάντα ένα από τα εργαλεία της αριστεράς. Δυστυχώς στις μέρες μας η επικοινωνία δεν χρησιμοποιείται με τον καλύτερο τρόπο από τα κόμματα και τις ομάδες της αριστεράς.

1 σχόλιο: