Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κώστας Φωτεινάκης: Οριζόντιες μορφές κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης – Όρια και νέες δυνατότητες



Οριζόντιες μορφές κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης – Όρια και νέες δυνατότητες
Του Κώστα Φωτεινάκη

Ο Γιάννης Μαυρής, πολιτικός επιστήμων και επικεφαλής της Public Issue, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ (10/7/2011) διαπιστώνει ότι «Υπάρχει μια ευρύτατη κοινωνική συμμαχία που προφανώς δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από τις παραδοσιακές μορφές οργάνωσης που έχουν χρεοκοπήσει, αλλά την ίδια ώρα μπορεί να εκφραστεί σε οριζόντιες μορφές οργάνωσης, όπως οι γειτονιές και οι πλατείες».

Στις «Παραδοσιακές μορφές οργάνωσης» θεωρώ ότι ο κ.Μαυρής περιλαμβάνει κυρίως τα κόμματα, τα σωματεία , τις δημοτικές παρατάξεις και «οριζόντιες μορφές οργάνωσης» προφανώς, εκτός από «τις γειτονιές και τις πλατείες» που τις αναφέρει στη συνέντευξή του, θεωρώ ότι μπορούμε να συμπεριλάβουμε α) Επιτροπές πολιτών για ένα συγκεκριμένο ζήτημα (π.χ. Ελαιώνας, ΜΕΤΡΟ, Διόδια, Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, Διαχείριση απορριμμάτων, Ενέργεια – Λιθάνθρακας κ.λπ) β) Λαϊκές συνελεύσεις για διάφορα τοπικά θέματα (π.χ. Διαμόρφωση της πλατείας Άρη Βελουχιώτη στην Πετρούπολη, Άλσος Περιστερίου κ.λπ.) γ) Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρους (π.χ. «Βοτανικός», «Παπουτσάδικο Λολοσίδη» κ.λπ) και ενδεχομένως δ) Τα Συντονιστικά φορέων (π.χ. για τον Υμηττό, το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο, Ελληνικό, Βουρκάρι κ.λπ)

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πιτσιρίκος: Σας ευχαριστούμε, υπέροχοι άνθρωποι του Μετρό!



Διαβάστε ΕΔΩ.
------------
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι υπήρξαν διώξεις, δυσμενή αντιμετώπιση κ.λπ. προς τον σταθμάρχη και τους εργαζόμενους στο σταθμό του Συντάγματος.
Την ίδια πληροφορία επιβεβαιώνουμε και εμείς, μετά από έρευνα που κάναμε.
-

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Δημήτρης Πατέλης: Η ανάλυση της κρίσης μέσω της "Λογικής της Ιστορίας"


Τι βιβλίο του Βίκτορ Βαζιούλιν Αλεξέγιεβιτς, τη μετάφραση του οποίου έκανε ο Δημήτρης Πατέλης (ΕΔΩ)

Δείτε/ ακούστε τον Δημήτρη Πατέλη (καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης) σε μια δίωρη συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV (ΕΔΩ)

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μας επτώχευσαν;


Γεώργιος Παπανδρέου - Πρωθυπουργός της Ελλάδας

"...Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναειπωθεί το «δυστυχώς, επτωχεύσαμε». Θα δώσω, θα δώσουμε όλο μας το είναι για να σώσουμε τον τόπο. Και θα τον σώσουμε. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό και θέλω να το πιστέψουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες..."

Δηλώσεις στον "Κόσμο του Επενδυτή" 7/3/2010

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να φυλακιστεί! Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σύνταγμα 7:00 μμ



Διαβάστε ΕΔΩ.
Σήμερα το πρωί, το Ισραήλ διέπραξε μια ακόμα πράξη κρατικής τρομοκρατίας. Η πειρατεία -στα διεθνή ύδατα- του σκάφους Αξιοπρέπεια, εκτός από την προφανή βαρβαρότητα της, αποτελεί μια ακόμα κατάφωρη παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Πρόκειται για μια ακόμα άθλια επίδειξη σιωνιστικού τραμπουκισμού που δεν στρέφεται μόνο κατά του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ και των Παλαιστινίων, αλλά προσβάλλει το γενικό περί δικαίου αίσθημα.

Για την σημερινή αθλιότητα εξ ίσου συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία όλο το τελευταίο διάστημα ανέλαβε το ρόλο του ροπαλοφόρου του Νετανιάχου, σαμποτάροντας το εγχείρημα του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ. Και θα είναι εξίσου επίσης συνένοχη αν συμβεί το οτιδήποτε στους απαχθέντες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας “’Ένα Καράβι για τη Γάζα”, Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας, Βαγγέλης Πισσίας.

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστιναικό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στις 7.00 μμ, στο Σύνταγμα, από την Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”.

Άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων ακτιβιστών-Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Αθήνα 19/7/11

Σύλλογος Ιντιφάντα

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπό την προεδρία του κ.Γ.Α.Παπανδρέου



"Πιστεύουμε και εις την λαοκρατία" δήλωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου, "απόδειξη της πίστης μας είναι το γεγονός ότι στην Πλατεία Συντάγματος διαλύσαμε τους εξεγερμένους και όσους δεν δέχτηκαν το ραγιαδισμό ως τρόπο ζωής" ολοκλήρωσε την ομιλία του.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ο Χρήστος Παπουτσής μετά από την εντολή "εκκαθάρισης" της Πλατείας Συντάγματος απαγόρευσε τον απόπλου πλοίων για τη Γάζα....



Ο Υπουργός "προστασίας" των ξένων συμφερόντων απαγόρευσε "τον απόπλου των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας σήμερα"

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ εδώ.

Απεμπόλησαν όχι μόνο το "σοσιαλιστικό όραμα" αλλά και τον πατριωτισμό. Μετά την παράδοση του Οτσαλάν από τον Πάγκαλο τώρα έχουμε και την παράδοση του δικαιώματος προς το Ισραήλ του απόπλου από των ελληνικών πλοίων.
"Άριστα - Άριστα - Άριστα..."

Για δείτε και αυτό.... ΕΔΩ